Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Цветан Цветанов ще участва на следващите избори, предсрочни или редовни

Новата му партия ще се казва „Републиканци за България“ и по идеи е близка на „Демократична България“

Цветан Цветанов ще участва на следващите избори, предсрочни или редовни

Снимка: Investor.bg

Цветан Цветанов обяви официално, че ще участва с новия си политически проект в предстоящи избори без значение дали са редовни или предсрочни. Партията му ще се казва  „Републиканци за България“. Това обяви самият той в ефира на bTV и показа логото – звезда на син фон.

На 20 август ще бъде направен Инициативен комитет, а на 27 август партията ще бъде учредена. 

Партията на бвшия заместник-председател на ГЕРБ ще се позиционира в център-дясно в политическото пространство. За евентуални партньори той прогнозира  "Демократична България" , тъй като имали най-близки идеи.

Цветанов обясни, че политическият му проект ще се финансира с дарения и от членове и симпатизанти, като наличната към момента сума е 32 хил. лв.

Още по темата

Структури ще има навсякъде, каза още той. Бившият заместник-председател на ГЕРБ добави, че ще заложи на напълно нови лица, а като прогнозен резултат той посочи 500 хил. гласа.

„Има огромен страх. Точно тук е призивът ми към Борисов ..., дали той стои зад всички тези хора, които под една или друга форма контролират или не дават възможност на хората да изразяват своето мнение, защото много са хората, които искат да се присъединят към различни политически проекти, но са притеснени от възможността да се включи държавният административен апарат“, заяви още Цветан Цветанов. За пример той посочи случаят с координаторът на ГЕРБ в Силистра - Тодор Тодоров. „Там има огромен страх“, заяви Цветанов, според когото е имало обаждания до Тодоров, в които е бил заплашен с включването на „държавния апарат“. Пак по неговите думи министърът на спорта Красен Кралев е събирал информация с кои хора се е срещал във Варна, за да бъдат събрани сведения за тях, така че да може да им се окаже натиск.

 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Икономика и политика
Кметове на малки населени места поискаха гаранции да ползват пари от бюджета